Vanquish Yachts

Vanquish Yachts

Is een Nederlandse jachtwerf die gespecialiseerd is in de bouw van aluminium motorjachten van 11 tot 65 voet. Volledig handgemaakt en aanpasbaar aan alle wensen van de klant. Het merkbeeld wordt bepaald door enerzijds de extravagante vormgeving en bijzondere vaareigenschappen en anderzijds door de branding van het merk via alle beschikbare kanalen en
middelen.

Verzoek aan Sorpasso in 2015

Ontwikkel een geheel nieuw premium yachtingmerk met communicatiestrategie voor 2015 en verder, waarbij drie doelstellingen centraal stonden.
1. Wereldwijde merkbekendheid bij de relevante doelgroepen
2. Kwalitatief goede (sales)leads
3. Appeal creëren voor potentiële dealers

vanquish-2
vanquish-1
De strategie
Vanquish Yachts moet haar producten verkopen in een niche van een niche waar een heldere propositie essentieel is om succesvol te worden. Gekozen is om Vanquish te positioneren als een brutaal merk dat zich rebelser gedraagt dan zijn directe concurrentie en veel verschillende producten ontwikkelt en produceert om zijn, in deze niche unieke, ‘fully customised’ belofte in te lossen. Die verscheidenheid aan producten zorgt voor veel free publicity.

Een Vanquish is qua merk en product niet ieders smaak, daarom is de belofte ‘Not for everyone’ gekozen die ook consistent gecommuniceerd wordt. Hiermee spreken we mensen aan die niet bang zijn om op te vallen, een brede kijk op de wereld hebben en zich aangetrokken voelen tot zeer onorthodoxe wijze waarop de werf geleid wordt en resulteert in een groter efficiency dan bij andere werven.

Om de zichtbaarheid van het merk wereldwijd zo groot mogelijk te maken, wordt altijd gekozen voor opvallend beeldmateriaal met merk- en productvideo’s die vooroplopen in de markt.
Het merk is daarmee voor iedereen zeer toegankelijk gemaakt. Van pers tot fans en van klanten tot leveranciers. Door de yachtmarketing-kennis die bij Sorpasso in de laatste 20 jaar is opgebouwd, kunnen we online marketing in zijn hele breedte inzetten.
Om de Vanquish-propositie te verspreiden, zet Sorpasso de volgende middelen in:
Goed meetbare website, AdWords-campagnes, press releases, print-advertenties, lifestyle magazine,
e-newsletters, e-mailings, video’s, fotomateriaal, AdWords display banners, YouTube pre-roll/in-stream,
Instagram, Facebook, LinkedIn.
Het is de kunst om de juiste offline en online technieken in een slimme samenstelling in te zetten, zodat ze elkaar versterken in hun, uiteraard meetbare, resultaat.
1280tijdschriftkopie

 

 

Tijd voor een goede kop koffie?
Bel 06 51414894 of mail welcome@sorpasso.nl

Middelen
About
Team
Ons werk
Contact

Sorpasso – concepten & campagnes
Gooimeer 6-40, 1411 DD Naarden